Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی گفت: در ۱۳ مرداد سال گذشته ارزش بورس ما در بازار جهانی ۵۲۰ میلیارد دلار بوده و ناکارآمدی دولت تدبیر و امید این رقم را به ۲۰۲ ملیارد دلار رسانده است و برای جان گرفتن بازار سیگنال‌هی امید باید به بازار برگردد.

 عظیم ثابت رئیس کمیته بورس در ستاد کمیته اقتصادی آیت الله رئیسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره اقدامات برنامه ریزی شده در کمیته بورس حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی برای سامان‌دهی به بازار سرمایه گفت: برای تامین مالی بازار سرمایه در دنیا هشت روش رایج وجود دارد که پس از سرمایه گذاری داخلی جذب سرمایه خارجی و شراکت سرمایه گذاران برون مرزی، مهمترین معیار سنجش ارزش بازار سرمایه در کشورها به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: مهمترین عامل رونق بازار سرمایه این است که این بازار بدون فشار به سیستم بانکی بتواند به اهداف خود دست یابد و بورس را تامین مالی نماید تا ارزش سهم و سود سالانه معیار انتخاب سهم برای خرید باشد که شفافیت مهمترین عامل برای بنیان قوی در انتخاب سهم است و سه بعد تشکیل نهادهای مالی و روش‌های تامین مالی و خلق ابزارهاست که در کشور ما ظرفیت از ابزارهای لازم هم در این زمینه وجود دارد.

ثابت اضافه کرد: دولت هم با عرضه شرکت‌های خود امکان تامین مالی بازار سرمایه را دارد و با تکمیل بورس انرژی و کالا می‌تواند به این بازار کمک کند. نه اینکه با تامین مالی بیش از حد و با نرخ‌های دستوری و امضاهای طلایی و عدم هماهنگی تیم اقتصادی به این بازار ضربه بزند.

وی ادامه داد: همه این‌ها در حالی است که عدم هماهنگی بانک مرکزی هم به عنوان کنترل کننده انحصاری بازار ارز، به مشکلات بازار سرمایه افزوده است و این انتقادها وقتی بیشتر می‌شود که با هماهنگی وزیر نفت و اقتصاد بر سر صندوق پالایشی باعث زیان عده‌ای از مردم می‌شود و این خطاهای راهبردی معیار سنجش و ارزیابی بازار سرمایه و از میان رفتن اعتماد در بورس شده و تحریم و محدودیت‌ها و تمرکز روی بازار ارز و بی ارزش کردن بازار سرمایه در سایه بی تدبیری امید را در این نوع بازارها از میان برده و ریسک‌های غیر اقتصادی را افزایش می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی گفت: در ۱۳ مرداد سال گذشته ارزش بورس ما در بازار جهانی ۵۲۰ میلیارد دلار بوده و ناکارآمدی دولت تدبیر و امید این رقم را به ۲۰۲ ملیارد دلار رسانده و درست است که در ظاهر ۶۰ درصد زیان دیده می‌شود ولی برای جران این بازار باید ۱۵۰ درصد تقویت شود در حالی که این بازار توان نفس گرفتن ۱۵۰ درصدی را ندارد.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد مردم در بازار سرمایه کمتر از ۱۰ میلیون سرمایه داشتند که پس از قیمت گذاری دستوری فولاد بر اساس قیمت جهانی و با توجه به شاخص ساز بودن این نماد و تاثیر این شاخص بر زیر مجموعه‌ها اثر تورمی شدیدی در مسکن و خودرو گذاشت و با توجه به پیچیدگی‌های بازار بورس و اینکه دو میلیون تراکنش مالی انجام می‌شود تا اثر آن در یک نماد دیده شود نباید کسی که تخصصی در این زمینه ندارد در آن اظهار نظر کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: معاون رئیس جمهور نباید آرزوی خود را در رسانه‌ها بیان کند تا سرمایه گذاران بر آن اساس اقدام به خرید کنند و مداخله در روند معاملات ایجاد کنند و اینگونه شفافیت بازار را با اظهار نظرهای بی اساس زیر سوال ببرند و نهاد ناضر و سیستم نظارتی نباید در معاملات تداخلی ایجاد کنند و با تامین مالی دولت بورس را ضعیف کنند.

وی گفت: سامانه بورس سامانه ای نبود که توان اضافه شدن ۴۰ میلیون کد بورسی سهام عدالت را داشته باشد و نباید این افراد به این شکل و با این ظرفیت به بورس اضافه می‌شدند و این هم یکی از اشتباهات دولت بود که بازار سرمایه را ضعیف کرد و لذا ما برای رفع این مشکلات به برنامه ریزی تخصصی برای سیانت از این بازار و هماهنگی بورس با سایر بازارها نیاز داریم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: چرا باید دارایی‌های ما با پایه پولی خارجی محاسبه و سنجش شود. لذا باید برنامه‌هایی برای تاب آوری پول داخلی در برابر ارزهای خارجی را داشته باشیم تا در حوزه‌های تحریم شده بتوانیم با پول ملی تبادلاتی را انجام دهیم و همه این کسری‌ها نشان از آن دارد که پیشانی بین المللی پول ملی درست عمل نکرده است.

وی ادامه داد: باید با نگاه کارشناسانه در سرمایه گذاری‌ها سیگنال‌های امید در بازارهای سرمایه جاری شود و آیت الله رئیسی با برنامه‌های پیش‌بینی و تدوین شده توسط تیم اقتصادی خود توان بازگردادندن اعتماد به این بازار را دارد.

انتهای پیام/ط
 

منبع: دانا

کلیدواژه: بازار سرمایه تامین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!

به گزارش خبرآنلاین ،دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، با افت ۰.۸۷ درصدی، معادل ۲۰ هزار و ۲۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۳۳ واحد قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت: رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۹۹ درصدی (معادل هفت هزار و ۵۳۶ واحد) در پله ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، سه هزار و ۹۶ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۶.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۱۱۹.۵ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش‌ بینی بورس دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه، در حالی که همه اهالی تالار شیشه‌ای منتظر یک شروع مثبت و قوی بودند، روز منفی دیگری را پشت سر گذاشت. قامت سرخ نقشه بازار بورس، نشان از منفی بودن ۸۰ درصدی تابلوهای بورسی داشت.

حجم و ارزش پایین معاملات در کنار توقف روند ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه، روایتگر روز معاملاتی فرسایشی برای سهامداران بود. روند نماگرهای سهامی نشان می‌دهد برخلاف انتظار، در روز یکشنبه خبری از حمایت حقوقی‌ها نبود و روند معاملات با بازگشت قدرت خریداران همراه نبود.

کارشناسان معتقدند، در صورتی که محرک‌های بازار از جمله دلار نیمایی تغییر چندان محسوسی پیدا نکند، روند نوسانی بازار ادامه خواهد یافت. صندوق‌های اهرمی نیز، در پایان معاملات دومین روز هفته، در سوی منفی دامنه نوسان خود قرار گرفتند؛ این موضوع مشخص می‌کند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امید چندانی به تغییر شرایط در بازار روز میانی هفته ندارند.

با وجود این، دو خبر مثبت به بازار سرمایه تزریق شده که می‌تواند حال و هوای معاملات را در روز میانی هفته تغییر دهد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «معافیت‌هایی که در حوزه بورس وجود داشته، به قوت خود باقی خواهد ماند. همچنین نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها به سطح ۲۰ درصدی بازگشت.»

از همین رو، در راستای پیش بینی بورس روز میانی هفته، می‌توان با توجه به اخبار مثبتی که به بازار سرمایه تزریق شده است، انتظار بازگشت نماگرهای سهامی به ریل مثبت را داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900717

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار